Temps de Cireres. Receptes de l'espai Can Mir

Pastís de cireres de l’Espai Can Mir

Temps de cireres!!! Una bona manera de assaborir-les es fent-ne un pastís. Avui farem un clafoutis.

El clafoutis és una de les postres tradicionals franceses, feta amb cireres, tot i que també es pot fer amb altres fruites fresques, i amb una pasta cremosa i lleugera. Encara que en general se serveix per postres, també es perfecte per a un bon esmorzar o berenar.

La forma francesa autèntica per fer clafoutis és amb cireres senceres.

Pastís de cireres. Receptes de l'Espai Can Mir

 

Ingredients

500 gr de cireres dolces fresques, sense tija i sense pinyol.

3 ous grans

50 gr de sucre

50 gr de farina d’ametlles

60 ml de llet sencera

1 beina de vainilla

1/4 culleradeta de sal

20 gr de farina

3/4 cullerades de licor de cirera (opcional)

 

Preparació

Escalfar el forn a un 170º

Untar amb mantega el motlle i espolsar amb farina

Traieu el pinyol de les cireres

Barregeu els ous, la llet, el sucre, la farina d’ametlla, les llavors de la vainilla i afegiu la sal i la farina batent amb força fins que estiguin tots els ingredients lligats i el volum hagi augmentat considerablement.

Col·locar les cireres distribuïdes per tot el motlle i abocar la pasta per sobre mirant que l’ompli totalment.

Posar al forn fins que la capa superior estigui torradeta, durant uns trenta minuts.

Clafoutis. Receptes de l'Espai Can Mir