Receptes de l'Espai Can Mir

Tres receptes amb síndria. Espai Can Mir

La síndria és una de les fruites més refrescants i gustoses, tant que te la menjaries a qualsevol hora els dies calorosos de l’estiu. El que fa diferent la síndria d’altres fruites és el seu sabor, no gaire dolça, gens àcida i suau cosa que la fa ideal per combinar amb qualsevol tipus de plat, sobretot amb les amanides. A més, compta amb un 91% d’aigua i aporta moltes vitamines i minerals.

Una fruita amb moltes propietats

1- Elevat contingut en aigua (al voltant del 90%).
2-Rica en vitamines (betacarotè, C i del grup B) i minerals (manganès, magnesi i potassi).
3- Conté fibra que dóna sensació de sacietat.
4- Juntament amb el tomàquet, és una de les fruites amb més licopè, component responsable del color vermell característic d’aquestes fruites i antioxidant natural.
5- Tan sols conté un 6% de sucres.
6-És un bon antioxidant, protegeix la pell dels raigs UV del sol, remineralitzant, diürètica i laxant.

La síndria sempre s’ha de consumir crua

Fresca, sola o amb combinació amb altres fruites. En forma de suc, liquat, granissat o batut, per aconseguir una bona hidratació. En amanides, aporta un toc dolç i molt color. En forma de gaspatxo juntament amb maduixes, tomàquet i altres hortalisses, ideal com a entrant de l’àpat. Com a guarnició de plats de carn i peix, opció refrescant i de contrastos.

Espai Can Mir Receptes

Tres receptes delicioses amb síndria

Sopa de síndria i maduixes

Ingredients

½ síndria
1 llimona
Fulles de menta
300 g de maduixes
Llavors (chia, sèsam, cànyem…) per donar consistència

Preparació

Tritura la síndria, les maduixes i el suc de menta fins que quedi una textura líquida.
Afegeix les fulles de menta i continua triturant la mescla.
Barreja les llavors i remena-ho perquè quedin ben repartides.
Deixa la sopa a la nevera i treu-la 15 minuts abans de servir-la. Decora-la amb fulles de menta.

 

Milfulles de síndria

Ingredients

1/2 síndria
1 bola de mozzarella
50 g de pernil salat tallat molt prim
Fulles d’enciam
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre

Preparació

Tallar la mitja síndria per la mitat i fer-ne tallades d’un mig centímetre de gruix. Tallar a quadrats o rectangles de la mateixa mida. Treure les llavors.
Escórrer bé la mozzarella i tallar-la a làmines. Prepara les fulles d’enciam i fer-ne tiretes.
Muntar els milfulles alternant capes de síndria, pernil, formatge i enciam. Amanir amb l’oli, la sal i el pebre i unir-ho tot amb un palet o brotxeta.

 

Macedònia de síndria

Ingredients

1 síndria
Fruita de temporada (meló, préssec, albercoc, pera…)

Preparació

Buidar la polpa de la síndria i reservar la pell per fer-la servir com a recipient.
Tallar la polpa de la síndria a daus. Pelar y tallar a daus la resta de la fruita. Posar-ho tot junt en un bol i deixar-ho a la nevera macerar una mitja hora amb una mica de suc de taronja o almívar.
Posar tota la macedònia dins de la closca de la síndria i servir acompanyada amb gelat de vainilla.