Blog Espai Can Mir

Tres  cremes refrescants (i delicioses). Receptes de l’Espai Can Mir

L’estiu és un moment perfecte per cuidar més l’alimentació i seguir una dieta sana i equilibrada, i les cremes i sopes fredes són una gran opció per mantenir-nos hidratats i nodrits en els dies calorosos, quan el nostre cos necessita més vitamines i minerals que proteïnes i ens ofereixen a més una forma diferent i molt variada de menjar verdures i fruites. La majoria de receptes són senzilles i ràpides d’elaborar i ens ofereixen mil i una possibilitats. Mira al teu voltant, quins productes són de temporada i fes-ne una crema freda. Afegeix llavors, fruits secs, formatge… la teva crema tindrà un toc diferent i serà deliciosa.

Gaspatxo. Un clàssic, d’ànima mediterrània

Blog Espai Can Mir

Ingredients

2 pebrots verds mitjans
250 g tomàquet madur
80 g de molla de pa
1 cogombre mitjà
2,5 cullerades de vinagre
5 cullerades d’oli d’oliva
10 cullerades d’aigua (aprox.)
20 ametlles torrades
1/2 ceba gran
2 grans d’all
pebre
sal

Preparació

Posem la molla de pa dins d’un morter i afegim el vinagre fins obtenir una pasta. Salem i hi anem abocant l’oli i una mica d’aigua.

Tallem les verdures a trossets i les posem juntament amb les ametlles en un recipient per triturar.

Incorporem la barreja que hem fet al morter a les verdures i seguim triturant.

Colem el puré, salpebrem i servim.

 

Crema de maduixots amb formatge, contrast de sabors

Blog Espai Can Mir

 

Ingredients

600 g de maduixots
200 g de tomàquet madur
1 ceba tendra petita
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
mig cogombre
1 all, escaldat
6 cullerades d’oli
2-3 cullerades de vinagre de Mòdena
1 llesca de pa
sal
pebre negre
una mica d’aigua freda, si cal
4 cullerades de ricotta
oli d’oliva
alfàbrega fresca

Preparació

Renta totes les verdures i fruites.

Talla el tomàquet a quadrats i trosseja la resta de verdures i els maduixots.

Tritura-ho tot i rectifica de sal.

Serveix ben fred, amb una mica de formatge ricotta barrejat amb l’alfàbrega tallada a tiretes i mòlt una mica de pebre negre al damunt.

Talla el pa a daus i torra’l o fregeix-lo per a acompanyar.

Sopa de meló amb pernil ibèric, irresistible

Blog Espai Can Mir

Ingredients

1 meló madur
1 meló galia
oli d’oliva verge extra
50 g de pernil ibèric
menta per decorar

Preparació

Traiem bé les llavors dels melons i els tallem a trossos. Els triturem i reservem el puré a la nevera.

Passem els encenalls de pernil per la paella.

Posem la crema de meló en un plat amb els encenalls i uns fulletes de menta.