Taller Espai Can Mir

Sis bons consells per fer un microjardí

 

Vols aprendre a fer petits jardins que es converteixen en autèntiques peces de decoració. Vols que aquests centres originals vagin més enllà de les clàssiques combinacions florals o dels testos amb plantes pansides que es deixen en un racó? A l’Espai Can Mir et proposem fer petits jardins de sobretaula plantejats com si fossin grans: mirant el substrat que els suporten, la distribució de les plantes i la seva selecció i coherència.

Tot i que la elaboració d’un microjardí requereix d’un cert ordre, aquests consells que et deixem en aquest post no s’han de prendre de manera cronològica en aquest procés d’elaboració.

  1. Cal que triem bé on volem posar el microjardí, ja que el lloc on el tinguem ubicat condicionarà les plantes amb les que fer-lo. La la manca de llum, els corrents d’aire poden ser letals.
  2. A l’hora d’escollir les plantes cal que tinguem en compte algun criteri més que el purament estètic. Les triarem en funció de la ubicació del microjardí (interior – exterior, sol – ombra, molt de reg – poc manteniment…)
  3. Quin és el millor suport per al nostre microjardí? Haurem de tenir en compte alguns aspectes com el protagonisme que li volem donar (condicionarà la mida o els materials), la disponibilitat que tenim per al seu manteniment (ens exigirà la possibilitat d’accés al micro o de la seva possibilitat de mantenir la humitat). Podem fer servir els objectes més inversemblants, fes un cop d’ull a la galeria d’imatges.
  4. Quan fem un microjardí, no hem de buscar que des del primer moment tingui l’aspecte final desitjat. Les plantes creixen i han de trobar el seu lloc i la seva posició.
  5. Gairebé tot és susceptible de ser convertit en un microjardí. Només cal adequar-ho a la possibilitat que les plantes que hi posem hi puguin viure.
  6. Donem-li una oportunitat. Si en el microjardí que fem hi ha alguna planta que no progressa (o que es mor) busquem-li una alternativa abans de donar per fracassat el conjunt.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.