Blog Espai Can Mir

Els cogombres són per a l’estiu. Receptes refrescants de l’Espai Can Mir.

Aquesta hortalissa d’estiu té una gran quantitat de propietats i beneficis per al nostre cos gràcies al seu alt contingut d’aigua, és refrescant i aporta molts nutrients.

Receptes amb cogombres de l’Espai Can Mir

En diuen el rei de l’estiu. Aporta una bona dosi de fibra, així com també vitamines A, B, C i E. És una font d’aigua per excel·lència i una unitat de 100 grams només té 13 calories, el 97% és líquid. Pel que fa als minerals, el cogombre és una hortalissa molt rica en potassi, ferro, calci, fòsfor i magnesi.

 

Cremes i amanides

El cogombre s’acostuma a consumir cru en amanides, tallat a rodanxes i amb un polsim de sal per a què elimini una mica el seu gust amarg. També és habitual menjar cogombres en conserva amb vinagre o oli. O en amanides, es pot servir tallat a rodanxes o làmines, i és perfecte com ingredient per entrepans. I una de les seves millors versions és com a sopa freda per a l’estiu. Qui no es deleix per un refrescant gaspatxo?

Nosaltres proposem dues receptes molt mediterrànies i amb un punt exòtic.

Tarator

Aquesta sopa freda a base de cogombres és típica de Bulgària i s’acostuma a prendre com a aperitiu.

Ingredients

-1 cogombre
-2 iogurts naturals (més aviat cremosos)
-Un grapat de nous
-Sal
-1 gra d’all
-Menta fresca
-Oli d’oliva
-Aigua freda

Preparació

-Piquem l’all al morter, afegim les nous i ho trinxem una miqueta. Reservem.
-Pelem i tallem el cogombre a dauets ben petits.
-En un got per a triturar posem els iogurts, la sal, la menta. Ho triturem.
-Afegim l’aigua i continuem liquant-lo segons l’espessor que desitgem.
-Afegim el cogombre i les nous amb l’all picats.
-Deixem reposar a la nevera una hora com a mínim i ho servim fred amb una mica de menta.

 

I ara una amanida grega que treu les millors aromes i sabors d’aquesta hortalissa estiuenca.

Amanida de cogombre i formatge feta

Ingredients:

-200 grs de formatge feta
-½ ceba
-½ cogombre
-Olives negres
-1 tomaquet d’amanir

Vinagreta
-Oli d’oliva verge
-Suc de llimona
-Sal
-1 culleradeta d’orenga

Preparació:

-Rentem el tomàquet, el tallem a dauets i el posem en un bol.
-Rentem el cogombre i el pelem sense treure la pell del tot. El tallem per la meitat en un tall longitudinal i després en fem mitges rodanxes finetes.
-Tallem el formatge feta a daus i barregem tots els ingredients.
-A part, fem la vinagreta barrejant tots els ingredients en un pot hermètic i sacsejant-los fins que quedi emulsionat.
-Amanim quan anem a servir.