Experiències a l'Espai Can Mir

Activitats del mes de novembre. Experimenta i descobreix el costat natural de les coses a l’Espai Can Mir

APUNTA-T’HI ARA!!

T. 677 487 488 | joan@espaicanmir.cat

Espai Can Mir Idees

Jardins verticals

18 de novembre

Amb aquest taller a més de passar-ho bé, aprendrem un parell de qüestions importants: primera és que és possible gaudir de les plantes encara que no disposem de massa espai; la segona és que aquestes poden viure en condicions molt diverses.

Caçations Espai Can Mir

Caçations!

A partir del 25 de novembre

  • Des de la darrera setmana de novembre a l’Espai Can Mir s’hi amaguen els tions de nadal tot esperant que els nens els vinguin a buscar.
  • A través d’un joc de pistes (adequat a totes les edats) cada nen troba el seu tió. Un tió que els dóna la benvinguda personalitzada a través d’un missatge en forma de targetó.
Calendari d’Advent. Espai Can Mir

Calendari d'Advent

25 i 26 de novembre

Com en anys anteriors, amb la immensa ajuda de la Noemí Forniés, farem una peça que en aquesta ocasió serà una combinació del calendari d’advent tradicional i l’arbre dels desitjos tan freqüent als països del nord d’Europa.

Taller Espai Can Mir

Decorem el Nadal

Data per determinar

  • En uns dies en què tots volem oferir la nostra millor cara, Espai Can Mir us oferim una activitat a través de la qual podreu trobar les millors idees per a la confecció de peces de decoració nadalenques diferents i poc convencionals.

Activitats anteriors

Tast Oli Can Viver. Taller Espai Can Mir

Cata d'oli

22/07/2017

Experta: Rosa Maria Pérez de Viver

La Rosa Maria i el seu marit, en Josep, són descendents de la família Viver, un llinatge establert des de fa segles a la masia Can Viver de Bigues i Riells (Vallès Oriental). Tot i això, la seva dedicació a l’oli no és fruit de l’herència, sinó de la passió. Una passió per tot el que l’envolta i per la seva qualitat, cosa que els ha fet ser guardonats recentment per l’International Taste & Quality Institute de Brussel·les.

Què farem:

Amb la Rosa Maria aprendrem a valorar un autèntic oli d’oliva verge extra, a conèixer quins factors intervenen en la seva qualitat final. Ens ensenyarà també quins son els atributs –tant positius com negatius- de l’oli i coneixerem les tècniques de tast.

Al llarg del taller posarem a prova els sentits, ja que tastarem utilitzant la vista, l’olfacte i el gust.

Serà una experiència ben diferent a les habituals.

Preu: 45€

Cada participant s’emportarà cap a casa una mostra de l’oli tastat.

Horari: 11:00 a 14:00h

o Experta: Rosa María Pérez de Vivero La Rosa María y su marido, Josep son descendientes de la familia Vivero, un linaje establecido desde siglos en la Masía Can Viver de Bigues i Riells (Barcelona). Sin embargo, su dedicación al aceite no es fruto de la herencia, sino de la pasión. Una pasión por todo lo que le rodea y por su calidad, lo que les ha llevado a ser premiados recientemente por el International Taste & Quality Institute de Bruselas • las. o ¿Qué haremos:  Con Rosa Maria aprenderemos a valorar un auténtico aceite de oliva virgen extra, a conocer qué factores intervienen en su calidad final. Nos enseñará también cuáles son los atributos -tanto positivos como negativos- del aceite y conoceremos las técnicas de cata. A lo largo del taller pondremos a prueba los sentidos, ya que probaremos con la vista, el olfato y el gusto. Será una experiencia muy diferente a las habituales. o 45 €  Cada participante se llevará a casa una muestra del aceite probado.

Taller d’horta domèstica

15/07/2017

Experta: Benjamí Alvarado

En Benjamí és pagès. Sense més qualificatius. Coneix a la perfecció com funciona l’horta senzillament perquè hi treballa cada dia. I ho fa a Palafolls (Alt Maresme). També és el president de la D.O. Mongeta del Ganxet. Senzillament perquè creu que hi ha coses que cal preservar, la terra i el seu producte: hi ha una millor combinació possible?

Què farem:

A la zona d’horta d’Espai Can Mir prepararem la terra, triarem les plantes, parlarem dels calendaris, de com influeix el temps en la feina, seleccionarem les plantes i les plantarem en funció de les seves necessitats i de les seves característiques, muntarem i posarem el reg a punt… i collirem verdura plantada en anteriors tallers.

Preu: 35€

Cada participant al taller s’endurà un parell d’hortalisses plantades en test i hortalisses collides a l’hort de Can Mir (d’entre les que hi hagi en aquell moment).

Horari: 11:00 a 13:30h.

Taller de microjardins. Espai Can Mir

Taller de microjardineria

01/07/2017

Experta: Anna Aldrufeu

  • L’Anna és biòloga i horticultora. De fet és l’ànima d’Espai Can Mir. L’Anna és d’aquelles persones que creuen que les plantes aporten valor per sí mateixes, que no cal decorar-les massa. Per això li agrada explicar que n’hi ha per qualsevol cosa que se’ns acudeixi. Per mirar, per tocar, per olorar… i, per descomptat, per decorar

Què farem:

  • Aprendrem a elaborar peces de decoració que vagin més enllà dels centres de flors i dels testos amb plantes abandonats en un racó. Farem petits jardins de sobretaula plantejats com si fossin grans jardins: mirant el substrat que els suporten, la distribució de les plantes i la seva selecció i coherència

Preu: 35€

  • Tots els participants s’enduran a casa un microjardí elaborat per ells mateixos

Horari: 11:00 – 14:00

Taller de cosmètica natural. Espai Can Mir

Taller de cosmètica natural

08/07/2017

Experta: Gemma Serra

La Gemma és una jove remeiera de l’Alta Garrotxa. La seva passió per la natura l’ha portat a introduir-se en el camp de les herbes remeieres i d’aquí a anar entrant en el món de les aromes i dels olis essencials. Avui no es pot imaginar tenir cura de la pell sense comptar amb els olis essencials i les herbes medicinals que ens envolten.

Què farem

En el taller que ens proposa la Gemma descobrirem l’autèntic valor dels olis essencials i la seva grandesa com a productes medicinals. Començarem treballant amb un alambí d’aram per fer la destil·lació al vapor a partir de la qual podrem recollir tant oli essencial com hidrolat de les plantes destil·lades, base de tots els productes que se’n deriven. Parlarem dels seus usos i també treballarem amb algun exemple concret.

Preu: 35€

Tots els participants al taller s’enduran producte del que elaborarem durant la sessió

Horari: 11:00 a 14:00

Apunta-t'hi ara!

Trucan’s al 677 487 488 o bé escriu-nos un correu si t’agradaria realitzar un dels tallers de l’Espai Can Mir.