Postres de l'espai Can Mir

Postres de primavera: maduixes amb crema

Postres de l’Espai Can Mir

Ara que és temps de maduixes i que tradicionalment celebrem l’abundància dels ous per Pasqua, a L’Espai Can Mir us proposem unes postres que tenen aquests dos ingredients principals.

La crema és típica de Sant Josep i de la primavera, quan l’excedent d’ous feia que els nostres avantpassats se les empesquessin per donar-los ús i preparaven aquestes postes delicioses. D’altra banda, les maduixes amb el seu color rogenc marquen el final de l’hivern i l’arribada del bon temps. Són poc calòriques, antioxidants i aporten un alt contingut de vitamina C i fibra. A més a més, netegen i purifiquen l’organisme.

Amb aquestes premisses, no tenim més remei que posar-nos a la cuina a fer una crema acompanyada de maduixes, del Maresme, millor.

Postres de l'Espai Can Mir

Ingredients

2 ous
80 g de sucre
1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena)
1/4 l de llet
una culleradeta de vainilla en pols
maduixes
suc de llimona

Preparació

Fem la crema: Posar els ous sencers i el sucre en un cassó i remenar bé amb el batedor de mà. Un cop s’hagi lligat una crema lleugerament espessa s’hi ha d’anar incorporant la farina de blat de moro (Maizena) i la vainilla i se segueix remenant. Aleshores hi aboquem la meitat de la llet, freda de nevera, i continuem remenant. Quan estigui ben dissolta la barreja, acabem d’afegir la llet que ens queda. Posem el cassó al foc ben baixet fins que arrenqui el bull, sense deixar de remenar. Aboquem la crema al gots i la deixem refredar.
Mentrestant, haurem preparat les maduixes que haurem deixat reposar amb una mica de sucre i unes gotes de suc de llimona.

Servim els gotets de crema amb les maduixes macerades sense oblidar de abocar-hi el suquet que hauran fet. Unes postres exquisides, molt senzilles de fer i de temporada.