Aprofitant que les carbasses i les figues estan en el seu millor moment, hem decidit fer un pastís de tardor que té una fusió de gustos deliciosa. No és molt dolç, per això li afegim la confitura, i el toc de xocolata li dóna un punt especial. Tot plegat, un plaer per a les postres, l’esmorzar o el berenar.
Ingredients
500 gr de carbassa
200 gr de sucre
4 ous
50 gr de mantega
1 sobre de llevat químic
250 gr de farina
Preparació
-Cal batre els ous sencers amb la mantega fosa i el sucre fins a obtenir una crema homogènia.
-Fem la carbassa (la podem bullir, fer al forn i també al microones) i un cop cuita, l’aixafem i la incorporem a la barreja dels ous, tot afegint la farina i el sobre de llevat.
-Fem servir un motlle rodó o de plumcake, l’engreixem i enfarinem i hi aboquem la pasta. El pastís es cou al forn a 170º en uns 40 minuts. Cal vigilar el foc de dalt per a què no es cremi.
-Un cop fet i fred, si es vol, es pot farcir. Nosaltres ho hem fet amb xocolata a la pedra i confitura de figues. Hem desfet la xocolata amb una mica de crema de llet i un cop obtinguda la textura adequada n’hem omplert una cara de pastís; l’altra, l’hem untat amb confitura de figues deixatada amb vi d’Oporto. El resultat final de sabors és excepcional.