Espai Can Mir

Mercat de les Herbes de la Ratafia. L’Espai Can Mir hi serà

Els propers 6 i 7 de maig a Santa Coloma de Farners s’organitza el Mercat de les Herbes de la Ratafia.

Per segon any   L’Espai Can Mir participa en aquest mercat en el que la Ratafia és la protagonista absoluta. Hi tindrem parada en la que us mostrarem tota la nostra gamma de planter de plantes idònies per a fer ratafia (una bona part de les aromàtiques que produïm).

Però, què és la Ratafia?

És un licor que s’obté per maceració de diferents ingredients de la zona (fruits, herbes medicinals, arrels, pinyols i espècies). Podem trobar ratafies elaborades amb un sol ingredient fins a d’altres que en tenen més de 100. Després de 40 dies a sol i serena, i després d’haver-la filtrat, com a mínim un parell de vegades, la ratafia està llesta per tastar. No hi ha un color específic per a la ratafia.

La gamma de colors està entre els marró fosc, marró vermellós i ataronjat; des de la foscor de la melassa, xerès fosc, òxids de terra, passant pel color caoba, el madeira, el coure, l’ocre, el caramel, fins a l’or vell i l’ambre.

L’aroma de la ratafia ens proporciona molta informació. Des de la varietat d’ingredients, el sistema d’elaboració, l’edat, la seva evolució… De manera anàloga al vi, podem establir tres categories per classificar les aromes de la ratafia: les primàries (les aromes de cada ingredient), les secundàries (produïdes en la maceració) i les terciàries (causades pel procés d’envelliment).

Orígens de la Ratafia. Cofraria de la Ratafia

Sorpresa! El taller de l’Espai Can Mir

L’Espai Can Mir participa també en les activitats del mercat amb un taller que es farà dissabte dia 6 a les 18,30 hores a Les Mesures de la Plaça Farners. El nom del taller no pot ser més descriptiu ja que aconseguirem transformar qualsevol objecte o recipient que ens porteu en un micro-jardí d’aromàtiques magnífic. Un primer pas per conreuar les herbes de la Ratafia.

Espai Can Mir Espai Can Mir Espai Can Mir

Més informació del Mercat de les Herbes de la Ratafia