Espai Can Mir

Un magnífic taller d’horta domèstica

Benjamí Alvarado va ensenyar què i quan plantar i com tenir cura del nostre hort

En un matí amb un sol esplèndid un bon nombre d’amics de l’Espai Can Mir van assistir al taller d’horta domèstica impartit per Benjamí Alvarado, pagès de professió i per vocació, president de la DO Mongeta del Ganxet. Dues nits abans havia fet una forta glaçada que va malmetre part de la collita i aquesta va ser la primera gran lliçó que vàrem aprendre, la importància de la climàtologia i el seu paper determinant en les collites.

Cal mimar la terra

Durant el taller en Benjami van ensenyar a calçar calçots, vàrem revisar i collir la verdura plantada en tallers anteriors, enciams, cebes, pastanagues…, i va explicar la necessitat de la rotació a l’hora de distribuir l’hort, vàrem parlar de calendaris, de quines són les plantes més apropiades per a cada època de l’any, com combatre plagues i malalties i vàrem treballar molt.

Saber una mica més

Altres aspectes que es van tractar durant el taller van ser el reg, com preparar la terra, com muntar el cavallons, com lligar les tomaqueres, quines eines són imprescindibles i altres qüestions técniques imprescindibles… en fi, una lliçó magistral de la que vàrem sortir tots com a pagesos iniciats.

Us deixem unes imatges que mostren com va ser d’amè i divertit aquest matí de dissabte. Tots el participants se’n van endur les verdures collides.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.