Cítrics Espai Can Mir

L’hort a l’hivern

Ja ho sabem que la natura és sàvia però en aquesta època, quan anem a l’hort i veiem les fruites i verdures d’hivern, ens adonem que encara ho és més del que ens pensàvem. L’hort a l’hivern ens procura cítrics pels refredats, llimones, taronges i mandarines estan en el seu millor moment i plenes de vitamina C. També les pomeres estan esplèndides amb varietats de tota mena. La poma té un alt contingut d‘aigua y propietats antioxidants. També és el moment de les maduixes i el maduixots, uns altres aliats contra els refredats pel seva aportació en vitamina C i aigua.

Hora de menjar fruits secs

D’altra banda, amb l’arribada del fred, arriba el moment òptim pel consum dels fruits secs que han estat recol·lectats a la tardor per a ser menjats a partir d’ara. Avellanes, ametlles, nous i pinyons aporten greixos saludables omega3, son una magnífica font de proteïna vegetal, gran quantitat de minerals i vitamines B i E.

Verdures saludables

Xatonades, calçotades i carxofades els mesos del fred animen a fer menjades on el foc és el protagonista. L’escarola i les endívies estan delicioses, blanques i cruixent. La coliflor, el bròcul estan més bones quan més fred fa. Totes elles tenen propietats beneficioses per l’organisme, són diürètiques i aporten potassi, àcid fòlic i molta aigua. La carxofa és una de les reines dels mesos hivernals i és tan versàtil que es pot emprar en moltíssimes receptes. Sola, a la brasa, deliciosa, en truita és fantàstica però també combina bé amb arrossos, guisats de carn o peix i arrebossades.

En preparació a l’hort

Lluny de pensar que l’hort es marceix a l’hivern, aquest està pletòric i ben preparat per acollir en poc temps unes altres hortalisses ben populars: els pèsols i les faves. Però ja en parlarem.

 

A l’Espai Can Mir ens agraden els productes de temporada i de proximitat.

Som gent de profit