Flor de Nadal. Espai Can Mir

Flor de Nadal. 5 consells per a que ens duri fins el Nadal de l’any que ve. Espai Can Mir

Si hi ha alguna planta que parli de Nadal, sens dubte és la poinsettia. Cada any per aquestes dates segur que en comprem alguna per regalar o per casa, o ens en porten un bonic exemplar de fulles vermelles i verdes, però també blanques, roses i ataronjades. Pren nota d’alguns consells de l’Espai Can Mir per tal que la teva poinsettia sobrevisqui a aquestes festes i et pugui acompanyar el Nadal de l’any que ve.

Sabies que la planta o flor de Nadal és mexicana –els antics mexicans l’anomenaven Cuetlaxóchitl­­– i que és un arbust o arbre menut que pot arribar a tenir una alçada de fins a tres metres? Però el que fa especial a aquesta planta són les seves bràctees, que a vegades es confonen amb les flors, de colors vistosos, sobretot vermelles. Les poinsetties floreixen a l’hivern, entre el novembre i el febrer, i per aconseguir la seva floració cal que estiguin a fosques durant unes dotze hores cada dia des de l’octubre fins a Nadal.

Tots els noms

De tots els noms que rep arreu del món, el més comú és el de flor de Nadal, tot i que també se la coneix com Flor de Noche Buena, Flor de Pascua o Corona de los Andes.  Poinsettia és la denominació que li donen als Estats Units en honor de l’ambaixador d’aquest país a Mèxic que la va donar a conèixer. El seu èxit va ser tan gran que avui el dia 12 de desembre és el dia de la poinsettia al país nord-americà. El seu nom científic és Euphorbia Pulcherrima.

ONLINE COD Soma ~ Soma ORDERS COD ~ SNORTING Soma Consells Espai Can Mir

buy soma no rx needed

5 consells per allargar la vida de la Flor de Nadal

  • Col·locar la planta en una habitació amb llum natural i evitar els corrents d’ aire així com també focus de calor directes (xemeneies, estufes, radiadors,…).

  • Regar-la amb cura. El substrat no s’ha de mantenir sempre humit!!!. Cal evitar l’excés d’aigua.

  • Per tal d’allargar la durada de les bràctees (les fulles que agafen el color vermell), la temperatura no ha de superar els 23 graus durant el dia i els 16 graus durant la nit.

  • A la primavera la planta es pot podar a una alçada de 20cm, i tractar-la com una planta verda. Es pot arribar a deixar a l´exterior sempre i quan la temperatura sigui superior als 12 graus.

  • Per a que l’any vinent torni a ser vermella, cal que cap a finals de setembre o principis d´octubre tornem a posar la flor de Nadal a l’interior amb la màxima llum natural possible durant 6/7 hores i la resta d´hores a les fosques. La temperatura s’ha de mantenir entre 16 i 20 graus. És molt important que la planta no rebi cap classe de llum durant tota la nit a partir del mes d’octubre.

Bon Nadal

Consells de l’Espai Can Mir