Espai Can Mir. 2018 any de cultura

Espai Can Mir s’afegeix al Any Europeu de Turisme Cultural

L’any 2018 ha estat declarat l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. El patrimoni cultural abasta recursos del passat en diverses formes i aspectes: monuments, paratges, tradicions, coneixements, expressions de la creativitat humana… És una eina educativa i social de gran importància, tant per conèixer el passat com per apropar-se a artistes universals com Gaudí, Dalí, Picasso o Miró, així com també per descobrir la cultura en minúscula que dia a dia es duu a terme en molts indrets de Catalunya.

2018 any de cultura. Espai Can Mir

 

Cultura a l’Espai Can Mir

Des de l’Espai Can Mir s’organitzaran diversos actes i tallers que s’emmarcaran en aquest any dedicat al turisme del Patrimoni Cultural: xerrades de llibres, tastos gastronòmics, trobades cinèfiles, tertúlies i debats que tindran com a eix vertebrador la cultura i el patrimoni cultural.

Impuls a l’àmbit cultural

L’Any Europeu és una iniciativa del Parlament Europeu que centra els seus esforços al voltant d’una campanya concreta que es du a terme durant tot un any per impulsar el debat i el diàleg sobre un tema específic a fi de conscienciar-ne els ciutadans europeus.

A Catalunya no es vol desaprofitar aquesta ocasió y des de l’Agència Catalana de Turisme s’han establert cinc programes de treball: Arts i Cultura; Ciutats amb caràcter; Pobles amb Encant; Viles Marineres i Rutes de Catalunya. L’objectiu és atraure turistes interessats per la cultura i posicionar Catalunya com a destinació de referència en aquest segment.

Increment constant

Catalunya va atraure l’any 2016 més de 17 milions de visitants, als que s’hi ha d’afegir el turisme interior, que els darrer any 2017 ha tingut un increment del 17%.