Cosmètica Natural Espai Can Mir

Cosmètica natural a l’Espai Can Mir

Destil·lem, extraiem oli essencial i fem un ungüent. Tot a l’Espai Can Mir

L’olor d’espígol ens envaeix i es barreja amb el de trementina, de romaní… A un costat descansa un alambí d’aram a punt per destil·lar els olis essencials necessaris per fer l’ungüent que hem pensat per avui.

Remeiera i bruixa

Gemma Serra –Tremendinas Garrotxa– és remeiera, ho és perquè sent passió per les plantes, ens confessa que és una mica bruixa, que li agrada guarir i trobar els remeis. Ella mateixa recol·lecta les herbes, flors i arrels que necessita, sap on i quin és el moment òptim per fer-ho. Les macera i les destil·la per extreure’n les seves millors propietats.

Els olis essencials són bàsics per a aquesta feina que dur a terme la Gemma perquè potencien les propietats de les plantes. El d’espígol és un genèric, va bé a tothom i no produeix cap mena d’al·lèrgia.

La Gemma vindrà a l’Espai Can Mir el dissabte 8 de juliol per explicar-nos tot això i moltes més coses de la seva feina i la seva passió. Per ensenyar-nos a destil·lar i, d’aquest destil·lat, extreure’n l’oli essencial indispensable per a fer una crema amb totes les propietats.

Aprenent cosmètica natural

Amb la Gemma aprendrem quines han de ser les proporcions per a fer un ungüent o crema amb base d’un oleat, cera verge d’abelles i oli essencial. I farem una crema restauradora dels teixits, és a dir, que ens servirà per desinfectar i tancar talls, llagues, ferides obertes, així com reduir i eliminar cicatrius fins i tot arrugues i estries.

Els olis essencials poden tenir beneficis tant terapèutics com físics. Però no tots els olis essencials tenen la mateixa finalitat, sinó que hem de saber quin és el que ens convé depenent de l’ús que li vulguem donar.