Espai Can Mir

T’animes a conrear el teu propi hort urbà?

Cinc bons consells per fer el teu hort urbà

Més enllà de les modes, tenir un hort urbà o domèstic és cada dia més una necessitat. Al plaer de cultivar les pròpies verdures i hortalisses s’afegeix el plaer de consumir bons productes amb tot el sabor i amb la seguretat de saber com han estat cuidats. Així, practicant l’horticultura de butxaca ens procurem diversió i salut a la vegada, una equació perfecte. Pren nota dels consells bàsics de l’Espai Can Mir i comença a cultivar a casa el teu petit hort amb els millors resultats.

Sol, solet
Es imprescindible disposar d’un espai prou assolellat que com a mínim gaudeixi de sis hores de sol. Tot i així, cal vigilar també amb l’excés de exposició solar ja que se’ns podria cremar la collita. Si no tenim una lloc amb sol i ombra podem fer servir unes malles d’ombreig.

Prou espai
Cal fer servir contenidors –siguin testos, jardineres o taules d’hort– que tinguin d’una alçada mínima de 20 centímetres i procurar-los un bon drenatge. Per evitar que l’aigua s’estanqui hem de fer forats prou gran al contenidor, així evitarem la proliferació de fongs.

Triar un bon substrat
Esponjositat, bona absorció i poc pes, aquestes són les característiques que ha de tenir un bon substrat pel nostre hort urbà. Els experts coincideixen a aconsellar una barreja del 60% de fibra de coco i un 40% de humus de cuc. Aquests dos elements garanteixen una bona circulació de l’aigua per la seva esponjositat, lleugeresa i bons nutrients per a les nostres plantes.

Aigua per l’èxit
Quina quantitat d’aigua necessita el nostre petit hort per tirar endavant? Aquesta és la gran pregunta. En general s’aconsella regar fins que l’aigua comenci a sortir per sota del contenidor i sempre es necessari introduir un dit dins de la terra per comprovar-ne la humitat. Naturalment la freqüència del reg dependrà de l’estació i de la temperatura.

Començar amb planter
Per veure més ràpidament els resultats del nostre hort urbà podem iniciar-nos amb planter cosa que ens permetrà escurçar els temps, veure més ràpid els resultats. I així aviat tindrem a la taula els resultats de la nostra collita.

Consells per fer un hort urbà. Espai Can Mir