Espai Can Mir

A l’Espai Can Mir celebrem l’arribada dels pèsols del Maresme

Et ve de gust un bon plat de pèsols de Llavaneres?

Estan en el seu millor moment i són una delícia gastronòmica que arriba de la mà de la primavera. El pèsol de Llavaneres, de la varietat autòctona pèsol Garrofal o pèsol de la floreta, és un llegum saborós, tendre i dolç amb el que es poden cuinar infinitat de receptes. Sol és un autèntic plaer per a sibarites.

Aquesta varietat de pèsols se sembra cap al mes d´octubre i la collita comença pels volts de març. Durant un parell de mesos viu el seu millor moment. Durant tot el mes d’abril els restaurants de Sant Andreu de Llavaneres i altres poblacions properes com Caldetes, Sant Cebrià de Vallalta ofereixen plats cuinats a base de pèsols. Amb sípia, amb bacallà, amb mandonguilles, com a crema amb encenalls de pernil ibèric… les seves possibilitats a la cuina són infinites.

Una de les trobades imprescindibles és la de la Pesolada de Caldes d’Estrac que aquest any celebra la seva 23ª edició i aglutina un bon nombre de restaurants que durant els mesos d’abril i maig ofereixen menús amb pèsols.

D’altra banda, la localitat de Llavaneres que dóna el seu nom a aquest cèlebre llegum té programada la Festa del Pèsol els propers dies 7 a 9 d’abril amb un munt d’activitats totes relacionades amb el món del pèsol i un sopar en el que, entre d’altres plats, destaquen les postres, un tiramisú de pèsol.

A l’Espai Can Mir ens fem ressò d’aquests esdeveniments gastronòmics que omplen de sabor i aroma la comarca del Maresme. No et perdis aquesta festa culinaria, un plaer pels sentits.