Espai Can Mir

4 viatges de primavera amb molta flor

Escapades pels amants de les plantes

Primavera, ja se sap, omple el paisatge de verd i color. Les temperatures moderades, l’augment d’hores de llum, les ganes de dir adéu definitivament a l’hivern són incentius molt convincents per a decidir fer una escapada primaveral i que millor que triar un destí que ens ofereixi l’espectacle de la floració. Et deixem quatre bones idees viatgeres per gaudir plenament d’aquesta estació de l’any.

Provença

Prepara les maletes i agafa el cotxe en direcció al sud de França on els camps d’espígol estan a punt de tenyir-se de lila. Juny i juliol són els mesos més espectaculars de la florida d’aquesta planta aromàtica. La regió es pot conèixer a través de set rutes que descobreixen petits pobles de pedra, esglésies i camps d’oliveres. Imprescindible la visita a la ciutat de Grasse, capital del perfum i a les seves destil·leries d’aromàtiques i Aix en Provence amb el Mont Sainte-Victoire, la llum i els paisatges de la qual van inspirar al gran mestre dels impressionistes Paul Cézanne.

Jerte

És just en aquest moment és quan la vall extremenya de Jerte llueix absolutament blanca, com nevada, gràcies a la floració dels milers de cirerers que creixen als seus camps. Aquest període que comença a finals de març i es perllonga fins a mitjans d’abril ofereix un espectacle natural extraordinari. Durant aquests dies es pot recórrer la vall del Jerte amb busos que van fent parades a les diferents poblacions de la zona i els restaurants preparen menús especials per l’ocasió

Keukenhof

Holanda és el país de les tulipes i els bulbs i ho és sobretot durant el mes de maig quan els camps de Leiden i el parc de Keukenhof s’omplen de milers de colors celebrant l’arribada de la primavera. Cada any, de març a maig, les 32 hectàrees del parc obren les seves portes per exhibir les formacions florals més inspirades barrejades amb escultures i altres mostres artístiques, són 7 milions de flors disposades de forma harmònica. I al voltant de Keukenhof, cal visitar els camps de bulbs dibuixen sanefes de colors.

Vall d¡Orcia

La vall d’Orcia  s’estén en plena Toscana i n’és una de les seves  zones més boniques. Durant el mes de juliol la floració dels girasols que invadeix els camps de sembrats de tot el territori es converteix en un al·licient més per visitar-lo. La vall reuneix poblacions tan fantàstiques com Montalcino, Montepulciano, Volterra o Chianti i a la seva capçalera se situa la ciutat de Siena. Arquitectura, paisatge, excel·lent gastronomia i bon vi li han merescut ser considerada Patrimoni de la Humanitat.